BEL MIJ TERUG | T: +31 318- 482 748

Historie

HSR Verpakkingen is een jonge onderneming gebouwd op jarenlange ervaring in de industriële verpakkingsindustrie. Al in 1922 ging Opa Hazeleger de boer op om houten vaten in te kopen en te verhandelen: destijds was hij al bezig met het inzamelen en hergebruiken van verpakkingen. Eerst met paard en wagen, later met de vrachtauto vanuit de locatie in Lunteren.

Vaten inzamelen met paard en wagen

In de jaren 50 en 60 werden de houten vaten steeds meer vervangen door stalen vaten. Aan het begin was er nog geen echte toepassing voor de gebruikte stalen vaten. Van het overgrote deel maakte Opa Hazeleger golfplaten. Deze werden aan de boeren verkocht voor gebruik op stallen en schuren. Vanaf 1980 kwam er veel vraag uit de chemie- industrie naar gereconditioneerde vaten. De stalen vaten werden ingezameld, uitgesorteerd en naar wens van de klant gereconditioneerd. 

 hazelegers vatenhandel aan de oud arnhemseweg te lunteren

Het toekomstbeeld van het bedrijf ging steeds meer richting het recyclen van industriële verpakkingen. In 2003 werd daarom HSR Verpakkingen BV opgericht. De locatie in Lunteren werd al gauw te klein: daarom werd in 2007 besloten om nieuwe locatie in Ede te realiseren. Vandaag de dag zijn de derde en vierde generatie actief in het bedrijf. Zij zijn samen, met alle medewerkers van HSR Verpakkingen, klaar voor de toekomst. 

 Oud lunterse dag hazelegers vatenhandel