BEL MIJ TERUG | T: +31 318- 482 748

Duurzaamheid & Co2- reductie

HSR Verpakkingen is van mening dat recyclen en hergebruiken van verpakkingen veel duurzamere activiteiten zijn dan het verbranden van onze reststromen. Co2- reductie en duurzaamheid zijn hierbij veel voorkomende en belangrijke begrippen.

Uw medewerking, onze samenwerking

Door bij de bron beter te scheiden, kunnen wij veel kunststof verpakkingen recyclen en zo co2- reductie behalen. Daarnaast kunt u op deze manier vaak een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Wij willen gezamenlijk met de klant een werkbare scheiding opzetten zodat er door minimale inspanning, maximaal resultaat behaald wordt.

Grondstoffen hergebruiken

Veelal belanden de wat kleinere verpakkingen nog in de bedrijfsafvalstroom waarna deze in de ovens terecht komen. Op deze manier worden de verpakkingen maar eenmalig gebruikt; iets wat natuurlijk zonde is. Door kunststof te recyclen wordt er weer een grondstof van gemaakt welke voor vele doeleinden toepasbaar is. De verpakkingen welke wij recyclen, zoals IBC's, jerrycans, emmers en kunststof tonnen, vaten, drums en kannen bestaan voornamelijk uit het kunststofsoort HD-PE. HD-PE kunststof is een hoogwaardige en duurzame soort kunststof die meerdere malen gerecycled kan worden.

Kortom: duurzaamheid door co2- reductie & grondstoffenhergebruik.